8. ORIGAMI TEATRU

origami.jpg

Origami teatru este o metodă educativă nonformală ce îmbină arta orientală a plierii hârtiei origami cu teatrul de animație. Interferența acestor două arte pe teritoriul educației împletește respectul față de reguli, specific artelor marțiale adus de origami, cu dinamica cu care orice formă de teatru stimulează inteligența emoțională. Ea este o metodă nonformală prin care participanții de orice varstă devin mai rabdători, se concentrează mai bine, câștigând mai multă încredere în forțele proprii, dar și devenind mai fluenți și mai responsabili în comunicarea emoțiilor și ideilor proprii.

Prin metoda origami teatru se învață cum se pliază un pătrat de hârtie pentru a obține diverse forme, se învață să se elaboreze povești folosind figurinele pliate, se cultivă rabdarea și atenția la detalii si mai ales se învață să se comunice creativ si metaforic emoții și idei simple sau complexe.

Motoda se pliază pe grupuri de orice vârstă și se poate aplica grupurilor din orice colț al lumii. Ea are o funcție educativă, dar în egală masură una terapeutică (printre altele, se pot dezvolta activități de animație clinică pentru copii) și alta estetică (se pot face filme, spectacole de teatru, expoziții).
În cadrul acestei metode întâlnim trei etape: origami poveste, origami joc și origami teatru. Fiecare etapă poate fi implementată separat însă împreună creează un proces de învățare în cadrul căruia participanții își dezvoltă creativitatea, toleranța, atenția.

Contact

Asociația Se Poate

Calea Șerban Vodă nr. 28

București, Sector 4

Email: contact@asociatiasepoate.ro

Tel: +40 769 836 138

Websitewww.asociatiasepoate.com